Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Dit forum is bedoeld voor vragen met betrekking tot WYSIWYG Web Builder.
gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 12:33 pm

Beste,,,

Ik heb mijn website gebouwd in WYSIWYG versie 12.x en daar ik geen server (sim) op mijn PC heb draaien test ik dus de PHP pagina's gewoon op onze server zelf.
Toen mijn website nog in WYSIWYG v12.x stond werkte alle form pagina's perfect, nu heb ik de website (dom van me) binnengehaald in WYSIWYG v14.x en weer opgeladen naar de server.
Geen enkele pagina waar een form in verwerkt is is nog operationeel nu, ik krijg de melding dat de pagina niet kan worden opgeladen en daaronder staat dan ERROR 500.
Ik heb reeds contact gehad met de serverbeheerder en die verteld me dat er een fout zit in de PHP code.
Daar ik nog seeds WYSIWYG verse 12.x op mijn systeem heb staan heb ik geprobeerd om een nieuw form te maken in versie 12.x, als ik deze oplaad naar de server dan werk de form perfect. Laad ik deze pagina weer in versie 14.x en plaats ze dan terug op de server is het resultaat dat de pagina weer niet wordt opgeladen.

ik ben helemaal geen programmeur en ken dus van code niets af, daarom ook dat ik gebruik maar van WYSIWYG.
Ik ben daar ook heel erg tevreden van tot ik dus dit heb voor gekregen.

U kan de form pagina bekijken op www.allride.be/afspraak (werkt dus niet)
Op dezelfde server kan je ook de form pagina bekijken die nog in WYSIWYG v12.x is geschreven op
https://www.allride.be/test/bestellen (deze werkt wel dus)
Maar als ik deze pagina omzet naar versie 14.x ook dan werkt deze pagina niet meer.

Ik heb ook een nieuwe form pagina geschreven in WYSIWYG v14.x omdat ik dacht dat met de transfer van verise 12.x naar v14.x er misschien iets mis loopt (?) maar ook dat is niet het geval.
De nieuwe (eenvoudige) form pagina die rechtstreeks is geschreven in WYSIWYG v14.x vind U op
https://www.allride.be/test2/naam
Zoals je kan zien krijg ik nu gewoon een listing en geen build page...

Ik heb zowat alle settings in de PHP pagina veranderd, PHP versies veranderd op de server en zo meer maar niets kan helpen.
U begrijpt dat ik zo wat ten einde raad ben in deze...

Alvast mijn dank voor enige hulp in deze...

gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 12:35 pm

Nog vergeten te melden dat ik dezelfde resultaten heb bij WYSIWYG v14.x (32 bit)
Ik heb alleen de nieuwere versie van 64 bit opgeladen omdat ik dacht dat er misschien een bug zat in de 32 bit versie????
Maar de upgrade heeft ook hier nit in geholpen dus.

User avatar
Pablo
 
Posts: 17950
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by Pablo » Wed Jan 30, 2019 1:35 pm

Er zijn bij mij geen problemen bekend met formulieren in versie 14, anders waren die natuurlijk allang opgelost.
Wanneer er een fout in de code staat wordt dit meestal veroorzaakt door verkeerde configuratie.
Ik denk niet dat dit iets te maken heeft met versie 14. Want het werkt wel voor alle andere gebruikers zoals je kunt zien op het forum.

Om je hierbij te kunnen helpen heb ik alle exacte instellingen van je project nodig.
Ook zou het handig zijn wanneer de server foutmelding weer geeft want een lege pagina is niet echt helpvol.
Dit moet op de server worden geactiveerd.

De reden waarom de server code weergeeft komt doordat de 'landing page' verkeer staat ingesteld.
De server geeft de CSS pagina weer i.p.v de HTML pagina!
Eventueel kun je ook 'Externe CSS uitschakelen in Tools->Opties->HTML

gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 2:10 pm

Alvast dank Pablo,,,
Ik ga de nodige screenshots maken,,, maar als ik kijk naar wat er gegenereerd wordt door WWB dan zie ik geen .HTML bestand...
Ik zal de inhoud van de bovenaan vermelde mappen ook in screenshot plaatsen.
ik zal alles verzamelen en hier plaatsen zo wordt het misschien wat duidelijker voor je?
Tochal dank voor je snelle reactie...

User avatar
Pablo
 
Posts: 17950
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by Pablo » Wed Jan 30, 2019 2:28 pm

Een formulier wordt als php bestand gegenereerd.

gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 4:20 pm

Hallo,,, ik heb de (denk ik) nodige screenshots gemaakt met de betreffende instellingen.
Zoals ik al zei heb ik niet of geen ervaring in codes,,,
Ik gebruik WWB al geruime tijd en ben er tot nu toe zeer tevreden over en ik kan meestal met wat zoeken toch bekomen wat ik wil.
Maar hier gaat het mijn petje te boven.

Ik heb de forms geschreven in versie 12.x die heb ik toen getest op de server en die werkte perfect.
Nu ik de upgrade gedaan heb naar versie 14.x en eer de website had geupload werkte de forms niet meer.
Ik heb geen instellingen gewijzigd of zo en WWB gewoon geïnstalleerd naar de nieuwe versie zoals ik dat altijd al gedaan had.

Hier wat screenshots, ik hoop dat U dit wat kan verder helpen met mijn probleem?

gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 4:26 pm

Ik kan blijkbaar geen foto's laten zien hier,,, als ik een link naar een foto plaats en dan op versturen klik dan komt het forum een bestand op mijn HD saven???, posting.php schrijft het form weg op mijn HD zonder het bericht ook daadwerkelijk in het forum te plaatsen?????

Ik had mijn foto's op postimage.org geplaatst.....

User avatar
Pablo
 
Posts: 17950
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by Pablo » Wed Jan 30, 2019 4:40 pm

Je kunt de link naar de afbeelding in je post plaatsten.
Alle andere forum gebruikers doen dat ook dus ik weet zeker dat dit werkt.

gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 4:52 pm

Elke keer als ik een ling van Postimage.og in het bericht plaats en ik druk op "verstuur" dan komt het forum een bestand plaatsen (posting.php) op mijn eigen hardeschijf...

De inhoud van deze file is als volgt:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>503 Service Unavailable</title>
</head><body>
<h1>Service Unavailable</h1>
<p>The server is temporarily unable to service your
request due to maintenance downtime or capacity
problems. Please try again later.</p>
</body></html>

gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 4:53 pm

Als ik de eerste letter van de link weghaal dan lukt het me m de (halve) link door te sturen...
Er moet dus een spatie weggehaald worden tussen H en ttps: (sorry)....


H ttps://postimg.cc/CZh6XSZw
Dit is de foutmelding die ik krijg te zien als ik een link naar een form pagina aanklik

h ttps://postimg.cc/FYmPkNV0
Als ik dan op F12 klik krijg ik volgende code te zien (ik ken zelf niets van codes (sorry)

h ttps://postimg.cc/2b39jGFJ
Settings van de pagina waar de form op gemaakt is 1

h ttps://postimg.cc/QBfnrw51
Settings van de pagina waar de form op gemaakt is 2

h ttps://postimg.cc/0M3WzSVN
Settings van de form zelf 1

h ttps://postimg.cc/Xp9HvpdV
Settings van de form zelf 2

h ttps://postimg.cc/JHkTZhF5
Settings van de form zelf 3

h ttps://postimg.cc/Cd3rYjZP
Settings van de form zelf 4

h ttps://postimg.cc/dDkNzW0Z
Settings van de form zelf 5

h ttps://postimg.cc/pmZsD4s4
Settings van WWB zelf 1

h ttps://postimg.cc/v1Z3XhjB
Setting van WWB zelf 2


Sorry voor het moeilijke werken,,,
Last edited by gibbel on Wed Jan 30, 2019 5:01 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Pablo
 
Posts: 17950
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by Pablo » Wed Jan 30, 2019 4:57 pm

Ik zie geen afbeeldingen met je instellingen.
De foutmelding alleen zegt me niet zoveel. Dit kan heel veel oorzaken hebben.

Om je te kunnen helpen moet ik alle instellngen mbt tot het formulier hebben of de PHP code van de pagina.

gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 5:07 pm

Als ik PAGE HTLM aanklik dan krijg ik de code (PHP?) te zien,,, maar deze kan ik via hier ook niet doorsturen omdat dan weer het forum zo een bestand op mijn HD wil plaatsen en niets plaatst in het forum zelf...
Rare toestanden .................. ik kan het niet meer volgen pfffff

User avatar
Pablo
 
Posts: 17950
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by Pablo » Wed Jan 30, 2019 6:14 pm

Je bent de enige gebruiker met deze problemen dus ik denk niet dat het direct aan het forum ligt.
Misschien blokkeert je firewall/virusscanner de links?

Weet je zeker dat de PHP mailer instellingen correct zijn?
Bij veel web hosts moet je de SMTP gegevens invoeren.

Heb je alle bestanden (inclusief de PHP mailer map) gepubliceerd)?
Werk het wel als je PHP Mailer uitschakelt?

gibbel
 
 
Posts: 17
Joined: Tue Aug 15, 2017 11:48 am

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by gibbel » Wed Jan 30, 2019 10:16 pm

Ik heb nu de PHP mailer uitgeschakeld maar het maakt gene verschil ....

Wat de instellingen betreft heb ik niets veranderd en deze zijn dus nog standaard vanaf install van de versie 14.x
Ik had ook in versie 12.x geen veranderingen aangebracht dus ik vermoed dat die hetzelfde zullen staan tussen de twee versies?

Wat de links betreft zie ik het probleem bij Postimage.org misschien omdat ik in mijn eerste bericht toch links heb kunnen inbrengen naar onze eigen site. Ik probeer het hier nog eens.

https://allride.be

User avatar
Pablo
 
Posts: 17950
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form PROBLEEM in WYSIWYG versie 14 (64bit)

Post by Pablo » Thu Jan 31, 2019 7:23 am

Zou je de PHP code van de problem pagina willen posten zodat ik kan zien of er iets mis is in de code?

Staan de PHP Mailer bestanden op de server?
Dit lijkt niet zo: https://www.allride.be/PHPMailer/
Deze bestanden zijn gewijzigd t.o.v. versie 12 dus die moeten opnieuw worden gepubliceerd.

Om achter de foutmelding te komen moet 'PHP foutmeldingen' op de server worden geactiveerd . Aan een lege pagina kan ik niet zien wat er mis gaat.

Post Reply