Firefox & Chrome/safari behave differently with a navigation menu

Issues related to hyperlinks and web site navigation.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/links.html
Post Reply
alan_sh
 
 
Posts: 459
Joined: Tue Jan 01, 2019 5:50 pm

Nav bar doesn't work properly in safari or chrome on iPad

Post by alan_sh » Wed Apr 03, 2019 3:05 pm

I have a page with a navigation bar on it (here http://pennine2020.penninescouts.org.uk/Members.html).

On an iPad in landscape mode - use Safari and I have to press the menu item ("Training" for example) twice to change to the corretc page. On Firefox on the iPad, I only have to press it once. Chrome on iPad works the same as Safari.

Anyone know why this happens? I need a single finger press to change pages (like FireFox).

cheers

Alan

User avatar
Pablo
 
Posts: 17412
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Nav bar doesn't work properly in safari or chrome on iPad

Post by Pablo » Wed Apr 03, 2019 3:08 pm

This is normal behavior for rollover elements, this is unrelated to WWB.
The first 'click' sets the hover state and the second click activates the link.

If you do not want rollover behavior then set the same properties for both states.

alan_sh
 
 
Posts: 459
Joined: Tue Jan 01, 2019 5:50 pm

Re: Nav bar doesn't work properly in safari or chrome on iPad

Post by alan_sh » Wed Apr 03, 2019 3:14 pm

Ah that's good to know.

How do I set the property?

Alan

User avatar
Pablo
 
Posts: 17412
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Nav bar doesn't work properly in safari or chrome on iPad

Post by Pablo » Wed Apr 03, 2019 3:42 pm

You can set the style of the buttons in the proprieties of the navbar.

alan_sh
 
 
Posts: 459
Joined: Tue Jan 01, 2019 5:50 pm

Re: Nav bar doesn't work properly in safari or chrome on iPad

Post by alan_sh » Wed Apr 03, 2019 3:52 pm

I fixed it by changing to a CSS menu which has the behaviour I wanted. I didn't see anything about setting rollover/hover properties in the nav bar style settings.

Alan

User avatar
Pablo
 
Posts: 17412
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Nav bar doesn't work properly in safari or chrome on iPad

Post by Pablo » Wed Apr 03, 2019 5:19 pm

I didn't see anything about setting rollover/hover properties in the nav bar style settings.
Just make sure the settings for the normal button and hover buttons are the same.

alan_sh
 
 
Posts: 459
Joined: Tue Jan 01, 2019 5:50 pm

Firefox & Chrome/safari behave differently with a navigation menu

Post by alan_sh » Tue Apr 16, 2019 3:00 pm

Everything going swimmingly now - this issue is, I am sure, nothing to do with WWB, but I thought I'd ask here anyway.

I have a navigation menu on some of my pages. When I try it out uising my iPad tablet, Firefox works fine when you touch a menu item (it goes to the linked page), but Chrome and Safari require two touches - one to highlight it and the next one to action it.

Is there anyway around this? If not, is there another navigation menu I can try that will work?

thanks

Alan

alan_sh
 
 
Posts: 459
Joined: Tue Jan 01, 2019 5:50 pm

Re: Firefox & Chrome/safari behave differently with a navigation menu

Post by alan_sh » Tue Apr 16, 2019 3:25 pm

I realised after I wrote this, that I'd already asked the same question - and the answer was to make the hover color the same.

Haveing said that, I like the look of the CSS menu so I'm using that.

Alan

Post Reply