DBTS Form Processor Extension Version 3.01 Required Features

In this section you can share self-made extensions with other users of WYSIWYG Web Builder.
There is a dedicated section for commercial extensions.
User avatar
jerryco
 
 
Posts: 291
Joined: Fri Mar 27, 2009 2:42 pm
Location: Purmerend, Holland

Post by jerryco » Sat Jul 10, 2010 8:25 am

Ahoy Navaldesign :)

May I please request a few additional 'features' (if they're not in yet?):
When using default values:
*Click field to empty it,
*Click next to empty field to make the value reappear

Thanks for your consideration.
// Love is the acceptance of nothing / So, you're here. Now dance.

/ You want RWD? Rotate your damn phone! //

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Sat Jul 10, 2010 10:52 am

?m afraid this is not possible as the user interface is the one provided by Extension Builder (so it should be Pablo to add these features to the Extension Builder).

Unless I have misread your post....
www.dbtechnosystems.com

User avatar
jerryco
 
 
Posts: 291
Joined: Fri Mar 27, 2009 2:42 pm
Location: Purmerend, Holland

Post by jerryco » Sat Jul 10, 2010 2:01 pm

I'm not sure if I specified enough. I meant when a form editbox is drawn inside Webbuilder, and a Default Value is specified for it, then that value keeps in the box when it gets clicked in the browser. I would like the Default value to disappear when a visitor clicks the field.

Is this what you replied to?
// Love is the acceptance of nothing / So, you're here. Now dance.

/ You want RWD? Rotate your damn phone! //

User avatar
kevinp
 
 
Posts: 93
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:51 pm
Location: Preston, Lancashire, England
Contact:

Post by kevinp » Sat Jul 10, 2010 2:09 pm

You can do this by adding an onfocus event to the edit box as below:

Editbox > Events > OnFocus > Javascript Function > then type in the javascript box

Code: Select all

 this.value='';return false;"
When you click the box the initial value will disapear.

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Sat Jul 10, 2010 2:23 pm

Sorry. I though it was regarding the default values in the extension properties, within WB......

For the form fields I use instead to add this code in the field HTML, Inside Tag:

onFocus="if(this.value=='Please type your Name')this.value='';"
onBlur="if(this.value=='')this.value='Please type your Name';"

where "Please type your Name" is the initial value of the specific field

This code helps NOT deleting a value that has already been typed in, if different from the initial one, and to restore the initial value if the field is empty after the user moves to the next field.

I misread your post because the processor has no control over the form fields behavior, so I thought you were talking about the fields in the processor properties.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
jerryco
 
 
Posts: 291
Joined: Fri Mar 27, 2009 2:42 pm
Location: Purmerend, Holland

Post by jerryco » Sat Jul 10, 2010 5:02 pm

Thanks George. I think this should be default for WB.

Perhaps Pablo is reading along?
// Love is the acceptance of nothing / So, you're here. Now dance.

/ You want RWD? Rotate your damn phone! //

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Fri Aug 06, 2010 11:34 am

Not sure what you mean. Can you take a screenshot pls ?
www.dbtechnosystems.com

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Fri Aug 06, 2010 12:18 pm

I see what you mean.

This is due to the fact that you have set the border width different than 0.

HTML tables, when you set a border width, will assume that for all cells. And since you have also set cellspacing different than 0 it sets two borders.

Solution:

Set the Table background to black
Set cellspacing to 1
Set the Cells background color to white

Publish and test.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Fri Aug 06, 2010 12:27 pm

Is is obvious that you have set one of the Alternate Rows color to be black!
www.dbtechnosystems.com

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Fri Aug 06, 2010 1:42 pm

No, the extension uses its own properties for defining the hyperlink style. But, from what I see in your code, you have not set it.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Sun Aug 15, 2010 10:38 pm

Hi Jeff,

Thank you for your donation.

The details of new features are those found in the very first posts of this thread.

Your proposal is interesting, I will try to add it in the new version.

Thanks again.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
neo_webbuilder
 
 
Posts: 82
Joined: Wed Jan 31, 2007 11:05 am

Re: DBTS Form Processor Extension Version 3.01 Required Feat

Post by neo_webbuilder » Wed Nov 03, 2010 4:10 pm

Great work Naval.....

Just asking....the new formprocessor has resizable columnwidth ?
and the recaptcha supports, language, tabindex, and themes ?
or is the recaptcha from pablo now included?

Looking forward to your reply,

neo
To visit the global geocoder to get lattitude and longitude values click on the logo:

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Re: DBTS Form Processor Extension Version 3.01 Required Feat

Post by Navaldesign » Wed Nov 03, 2010 8:31 pm

neo_webbuilder wrote:Great work Naval.....

Just asking....the new formprocessor has resizable columnwidth ?
and the recaptcha supports, language, tabindex, and themes ?
or is the recaptcha from pablo now included?

Looking forward to your reply,

neo
It will support pixel number definition of the first column, the second is automatically the difference between the entire width and the first column width.

DBTS Recaptcha already supports themes as well as customization of the "clean" theme.

Languages will be supported.

Tabindex ? What do you mean ?
www.dbtechnosystems.com

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 903
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Re: DBTS Form Processor Extension Version 3.01 Required Feat

Post by Navaldesign » Thu Nov 04, 2010 6:16 am

Its not added yet, but I believe it will be there in the final version.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
neo_webbuilder
 
 
Posts: 82
Joined: Wed Jan 31, 2007 11:05 am

Re: DBTS Form Processor Extension Version 3.01 Required Feat

Post by neo_webbuilder » Fri Nov 05, 2010 10:26 am

Navaldesign wrote:
neo_webbuilder wrote:Great work Naval.....

Just asking....the new formprocessor has resizable columnwidth ?
and the recaptcha supports, language, tabindex, and themes ?
or is the recaptcha from pablo now included?

Looking forward to your reply,

neo
It will support pixel number definition of the first column, the second is automatically the difference between the entire width and the first column width.

DBTS Recaptcha already supports themes as well as customization of the "clean" theme.

Languages will be supported.

Tabindex ? What do you mean ?
Well in you previous formprocessor you had to use your own DTBS recaptcha. This did not support tabindex. So that's why i asked. Recaptcha has 5 variables which can be set. One of them is tab index.

The following fields can be set in the RecaptchaOptions dictionary:

theme
lang
custom_translations
custom_theme_widget
tabindex any integer 0 Sets a tabindex for the reCAPTCHA text box. If other elements in the form use a tabindex, this should be set so that navigation is easier for the user
To visit the global geocoder to get lattitude and longitude values click on the logo:

Post Reply