Extension builder styling

This section can be used to submit suggestions for Extension Builder.
Note that this section is not monitored for support.
Forum rules
This forum section can be used to submit suggestions for Extension Builder.
Note that this section is not monitored for support.
Post Reply
User avatar
madebyibloo
 
 
Posts: 479
Joined: Fri Mar 27, 2009 3:58 pm
Location: East Yorkshire, United Kingdom
Contact:

Extension builder styling

Post by madebyibloo » Fri Jun 24, 2016 9:58 am

Hi Pablo, I'm not sure if I'm having a brain fart or not but can you help please...

I'm making an extension and I need the extension to be 100% Width and Height, do I place in the 'between style tag'? do I need to name the extension id for the styling to be effective?

width: 100%;
height: 100%;


*I need the actual 'self' extension (id) to be 100% in height and width.
Cheers,
Scott


creating the new, together.

User avatar
Pablo
 
Posts: 19288
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Extension builder styling

Post by Pablo » Fri Jun 24, 2016 11:14 am

Make sure the 'use div' is off.
Then you can add your own size and position code to the extension.
Unfortunately I cannot help you write the actual code.

User avatar
madebyibloo
 
 
Posts: 479
Joined: Fri Mar 27, 2009 3:58 pm
Location: East Yorkshire, United Kingdom
Contact:

Re: Extension builder styling

Post by madebyibloo » Fri Jun 24, 2016 11:21 am

Thanks Pablo, I'll give that a try.

The problem I'm having is - It works fine in the layout grid with the self adjusted height, but when I choose 'full width=True' in the extension properties for the layout grid, the height gets cancelled out?
Cheers,
Scott


creating the new, together.

User avatar
Pablo
 
Posts: 19288
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Extension builder styling

Post by Pablo » Fri Jun 24, 2016 11:28 am

A full width object does usually not have a fixed height. The height is calculate based on the width (height: auto).
But you can explicitly specify the height in your CSS.

User avatar
madebyibloo
 
 
Posts: 479
Joined: Fri Mar 27, 2009 3:58 pm
Location: East Yorkshire, United Kingdom
Contact:

Re: Extension builder styling

Post by madebyibloo » Fri Jun 24, 2016 12:01 pm

Thanks Pablo, sorry about this.

so this works:

Code: Select all

#MYEXTENSION {
   height: 300px;
}
But this is set to 300px in height at all times.

I want it so when a user changes the extension object height in WB it will automatically set the height in the CSS. Hope I'm explaining properly.

I have tried 100%; and auto: but when selecting 'Full Width=True' is defaults the height to '0'

Like I say, when selecting 'Full Screen=False' the extension sets the width and height from the extension size in WB to the actual size (same W & H in wb and CSS) . It's just when you set the Full Width to true (LG) it defaults the height.
Cheers,
Scott


creating the new, together.

User avatar
Pablo
 
Posts: 19288
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Extension builder styling

Post by Pablo » Fri Jun 24, 2016 12:11 pm

You can use the built-in variable $HEIGHT$

User avatar
madebyibloo
 
 
Posts: 479
Joined: Fri Mar 27, 2009 3:58 pm
Location: East Yorkshire, United Kingdom
Contact:

Re: Extension builder styling

Post by madebyibloo » Fri Jun 24, 2016 12:13 pm

Thanks Pablo, my bad, I need to adjust the container rather than the div within, doh! thanks for your help!
Cheers,
Scott


creating the new, together.

User avatar
madebyibloo
 
 
Posts: 479
Joined: Fri Mar 27, 2009 3:58 pm
Location: East Yorkshire, United Kingdom
Contact:

Re: Extension builder styling

Post by madebyibloo » Fri Jun 24, 2016 12:27 pm

One final question Pablo,

is there any way I can create an extension and not have the 'Full Width' option displayed in the properties when placed inside the Layout Grid?
Cheers,
Scott


creating the new, together.

User avatar
Pablo
 
Posts: 19288
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Extension builder styling

Post by Pablo » Fri Jun 24, 2016 12:56 pm

The option is always visible, because there is no way for WWB to know whether or not the extension supports it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest