Menu keeps disappearing

Questions related to the Responsive Web Design tools of WYSIWYG Web Builder.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/respon ... esign.html
Please read this first before posting any questions! Also check out the example project to get an idea how the RWD concept works.

Responsive Web Design FAQ:
http://wysiwygwebbuilder.com/forum/view ... 10&t=63817
Post Reply
pdixon
 
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 06, 2020 6:23 pm

Menu keeps disappearing

Post by pdixon » Sat Jun 06, 2020 7:39 pm

I have a webiste with 2 breakpoints at 1024 and 640 pixels.
All pages share a common header, which has its own page which is then embedded in each page of the website.

The common header page only has 3 items. 1 small text block, one horizontal menu for the default and 1024 breakpoints and one vertical menu for the 640 breakpoint. The menus are set to be visible in the appropriate breakpoints.

Everything appears in the Web Builder editor on screen as I'd expect (see attached picture) but, when I publish the website, the 640 breakpoint menu keeps vanishing on some pages.
I can delete it on the embedded page and re-create it and it will work, but after a while, doing other edits, it vanishes again.

This page shows the correct menu in the top right: http://kenmaynardglass.co.uk/test/contact.html
This page uses the exact same embedded page but the menu is missing: http://kenmaynardglass.co.uk/test/index.html
Change the browser width to under 640 pixels to show the vertical menu.

Does anyone have any idea what's wrong?

Thanks.
Image

User avatar
Pablo
 
Posts: 21525
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Menu keeps disappearing

Post by Pablo » Sat Jun 06, 2020 8:22 pm

I cannot see what you have done based on the published page.
To be able to help you, I need a demo project.

Related FAQ:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=82134

pdixon
 
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 06, 2020 6:23 pm

Re: Menu keeps disappearing

Post by pdixon » Sat Jun 06, 2020 8:37 pm


User avatar
crispy68
 
 
Posts: 1052
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: Menu keeps disappearing

Post by crispy68 » Sat Jun 06, 2020 10:01 pm

One thing I noticed is you have a breakpoint bigger than your default layout. Your default layout should always be the largest and then your breakpoints go down from there.

In your case, the default is set to 970 but you have a breakpoint of 1024. This is not correct. Fix this and it may fix your issue.

Also just for visual sense, set your breakpoints in order from left to right at the bottom. In the 'manage breakpoints', order them from largest to smallest. This will help in design.

FYI: I did not see your menu disappearing on page 3. Removing the 1024 bp should fix it.

pdixon
 
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 06, 2020 6:23 pm

Re: Menu keeps disappearing

Post by pdixon » Sat Jun 06, 2020 10:39 pm

Thanks for the reply.

where is the size of the default layout set? I don't see 970 anywhere.

The menu only disappears on some pages.
My Page3 was only added as a test because I thought it might have been the first page in the list, which was the Index page, which caused the problem but inserting Page3 didn't help.

pdixon
 
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 06, 2020 6:23 pm

Re: Menu keeps disappearing

Post by pdixon » Sat Jun 06, 2020 11:00 pm

I've tried a few things and there must be something I don't undserrstand.

I've made sure all the default page widths are bigger than the biggest breakpoint but it makes no difference.
However, if I set the breakpoint to 1023 or 1025 or anything other than 1024, it appears to work.
Why is a breakpoint of 1024 causing problems?

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 1052
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: Menu keeps disappearing

Post by crispy68 » Sat Jun 06, 2020 11:04 pm

The default page size can be changed in the page properties.

The default size should be the largest. Every breakpoint you add after that should be smaller. I would say a typical default size to use is 1366px as most monitors are this size.

Also, you have 'Activate breakpoints when browser window is smaller than the device width" in manage breakpoints. There is a 2nd option "Activate breakpoints when browser window is larger than the device width". I would recommend choosing the 2nd option.


this may be of help:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/rwd_basics.html
http://www.wysiwygwebbuilder.com/respon ... esign.html
http://www.wysiwygwebbuilder.com/forum/ ... 10&t=63817

pdixon
 
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 06, 2020 6:23 pm

Re: Menu keeps disappearing

Post by pdixon » Sat Jun 06, 2020 11:53 pm

It looks like it's not he number 1024 as a breakpoint that's causing the problem.
It looks like the problem occurs when the breakpoint on the embedded page is the same as the breakpoint in the page in which it is embedded.

With this .wbs file, page 1 has a breakpoint at 1023, page2 has a breakpoints of 1024 and the embedded page has a breakpoint of 1023, matching page 1.
The menu fails to appear on page1 when the window is smaller than 640 pixels but appears as expected on page2.

www.kenmaynardglass.co.uk/test/menu-breakpoint-test.wbs

User avatar
Pablo
 
Posts: 21525
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Menu keeps disappearing

Post by Pablo » Sun Jun 07, 2020 7:45 am

It turns out that there was an error in the generated code for the CSS menu.
This has been fixed in the latest build (6/7/2020).
https://www.wysiwygwebbuilder.com/download.html

santieb
 
 
Posts: 60
Joined: Tue Sep 10, 2019 7:15 pm

Re: Menu keeps disappearing

Post by santieb » Sat Jul 04, 2020 1:20 pm

Hi Pablo

I struggle with the CSS Menu, it doesn't display the child pages.. so i'm trying to find tutorials on you tube to make sure i've set it up correctly. Please can you help, i'm new to web builder.
Thank you
Santie

User avatar
Pablo
 
Posts: 21525
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Menu keeps disappearing

Post by Pablo » Sat Jul 04, 2020 2:25 pm

If you need help then please share a demo project so I can see what you have done.

Related FAQ:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=82134

santieb
 
 
Posts: 60
Joined: Tue Sep 10, 2019 7:15 pm

Re: Menu keeps disappearing

Post by santieb » Sun Jul 05, 2020 11:26 am

Hi Pablo

Here is the website. I've uploaded it now and with a shock i saw that it doesn't look like anything i created.
http://www.tripack.co.za/

I don't understand, how can i send you the actual .wbs file? I can transfer it to you but i need an email address.

It is not a huge website only a few pages.

Kind Regards
Santie

User avatar
Pablo
 
Posts: 21525
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Menu keeps disappearing

Post by Pablo » Sun Jul 05, 2020 11:32 am

I don't understand, how can i send you the actual .wbs file?
Please see:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=82134

Important: I do not need a complete project. I only need a small demo project which demonstrates what you are trying to do. See the FAQ.

santieb
 
 
Posts: 60
Joined: Tue Sep 10, 2019 7:15 pm

Re: Menu keeps disappearing

Post by santieb » Sun Jul 05, 2020 11:34 am

Hi Pablo

If i go to firefox then at least you will see what the web looks like, although the child pages still doesn't display the sub menu, also if you click on the one of the sub menu tabs it can't find that page.

If i go to google chrome then the whole web is messed up... Please help..

Thanks Santie

santieb
 
 
Posts: 60
Joined: Tue Sep 10, 2019 7:15 pm

Re: Menu keeps disappearing

Post by santieb » Sun Jul 05, 2020 11:43 am

Hi Pablo

Herewith the demo file
http://www.tripack.co.za/

Thank you
SAntoe

Post Reply