"SOLVED" Structured Data Markup

This section is for posting questions which are not directly related to WYSIWYG Web Builder.
Examples of off topics: web server configuration, hosting, programming related questions, third party scripts.

Note that these questions will generally not be answered by the administrators of this forum.
Post Reply
mikew
 
 
Posts: 25
Joined: Mon Sep 15, 2014 9:10 am
Location: Bangkok
Contact:

"SOLVED" Structured Data Markup

Post by mikew » Sat Mar 04, 2017 10:04 am

"Generate external JS file for page specific scripts" in Tools-Options was checked. Unchecked now and working perfectly!

Anyone got any ideas or suggestions on this?

When testing the script alone in Google Structured Data Testing Tool it displays with no errors or warnings. When pasting into the Page HTML head section (or any other section) and publishing neither Google nor Bing can find any markup on the page. Example script:-

<script type="application/ld+json">
{
"@context": "http://www.schema.org",
"@type": "product",
"name": "Lovebirds on a Tree Branch Coffee Table",
"image": "https://www.bronze-sculpture.net/images ... _table.jpg",
"description": "Bronze coffee table in a beautiful polished gold colour finish with 2 small lovebirds sitting amongst tree branches decorated with leaves",
"color": "Polished Gold Colour"
}
</script>

In addition to the above if there is a Photo Gallery on the page with the script when opening the images in Light Box Gallery, either fancybox or magnificpopup, they don't display correctly. They are full sized rather than sized to the screen and without the previous and next arrows. In one instance, with 2 Photo Galleries on the page, the second Gallery doesn't display the thumbnail images although the first one does. Delete the script and they function properly, it seems that the script is somehow interfering with the display of the galleries.

Appreciate any help anyone can offer.

Post Reply