WB sluit niet goed af.

Dit forum is bedoeld voor vragen met betrekking tot WYSIWYG Web Builder.
Post Reply
User avatar
Ivar
 
 
Posts: 73
Joined: Tue Jan 22, 2008 9:56 am
Location: Winsum
Contact:

WB sluit niet goed af.

Post by Ivar » Wed Aug 15, 2018 1:24 pm

Soms wil ik WB opstarten en dan krijg ik een melding dat WB al actief is.
Er is dan echter geen icoon meer op de Windows taakbalk te zien.
Via de Windows taakbeheer kan ik dan WB alsnog afsluiten.
Ik dacht ik meld het maar een keer, omdat het al langere tijd voorkomt.
Ik gebruik Windows 8.1 en de nieuwste WB versie.
Het probleem deed zich ook al voor bij eerdere WB versies.
Ik heb geen problemen met andere programma's op mijn computer.

basstuuk
 
 
Posts: 60
Joined: Fri Apr 03, 2009 10:55 am
Location: Zoetermeer
Contact:

Re: WB sluit niet goed af.

Post by basstuuk » Wed Aug 15, 2018 3:00 pm

Ik mij werkt alles correct
Windows 10 pro en WB 14
Heb het probleem ook niet gehad met eerdere versie's zowel windows 7/8 en vorige versie's van WB

Groet Bas :D :D

User avatar
Pablo
 
Posts: 14503
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: WB sluit niet goed af.

Post by Pablo » Wed Aug 15, 2018 4:15 pm

Ik denk dat dit een computer gerelateerd probleem is. Mischien een virusscanner /firewall issue?

User avatar
Ivar
 
 
Posts: 73
Joined: Tue Jan 22, 2008 9:56 am
Location: Winsum
Contact:

Re: WB sluit niet goed af.

Post by Ivar » Wed Aug 15, 2018 4:28 pm

Zou kunnen, maar gek is dat ik alleen WB er last van heeft.
Nou het is geen halszaak. Ik dacht misschien heb je er meer van gehoord.

User avatar
Ivar
 
 
Posts: 73
Joined: Tue Jan 22, 2008 9:56 am
Location: Winsum
Contact:

Re: WB sluit niet goed af.

Post by Ivar » Tue Aug 21, 2018 7:11 am

pablo, wat ik vandaag opmerkte is dat ik bij het opstarten van WB de melding kreeg: programma is al actief, weet je zeker dat je de applicatie nog een keer wilt opstarten?
Ik klikte op nee en ik zag het icoon van de (reeds opgestarte WB) op de windows taakbalk verdwijnen. En zo leek hij verdwenen of afgesloten.
echte in taakbeheer zag ik dat WB nog wel actief was.

Ik heb vervolgens in opties een vinkje gezet voor 'Aplicatie is actief waarschuwing weergeven'
Zo kon ik twee van dezelfde projecten opstarten.

Dit wil ik liever niet , omdat ik niet zeker ben of de wijzigingen die ik in het ene project dan ook doorgevoerd worden in het andere open venster?
Kan het zo zijn dat als ik wijzigingen aanbreng in Wb venster 2, deze opsla en Wb afsluit.
Vervolgens merk dat venster 1 nog open is met hetzelfde project, deze afsluit en per ongeluk op opslaan zou drukken, de nieuwe wijzigingen van venster 2 overschreven worden met de oude?

User avatar
Pablo
 
Posts: 14503
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: WB sluit niet goed af.

Post by Pablo » Tue Aug 21, 2018 7:39 am

pablo, wat ik vandaag opmerkte is dat ik bij het opstarten van WB de melding kreeg: programma is al actief, weet je zeker dat je de applicatie nog een keer wilt opstarten?
Ik klikte op nee en ik zag het icoon van de (reeds opgestarte WB) op de windows taakbalk verdwijnen. En zo leek hij verdwenen of afgesloten.
echte in taakbeheer zag ik dat WB nog wel actief was.
Wanneer je deze melding krijgt dan is de applcatie akteif (en dus in taakbeheer). Dus dan is dit normaal, toch?

Waanneer je hetzelfde project twee keer opent, dan Windows zal het bestand 'locken'.

Merk op dat ik geen controle heb over hoe bestanden worden geopend/geblokkeerd enz. Dit is standaard Windows functionaliteit.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests