Secure FTP

Dit forum is bedoeld voor vragen met betrekking tot WYSIWYG Web Builder.
Post Reply
Fonzie1953
 
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:14 pm
Location: Goirle

Secure FTP

Post by Fonzie1953 » Thu Jan 24, 2019 8:49 am

Hallo Pablo

Ik wil toch nog een keertje terug komen op Secure FTP (SFTP/SSH2)
Bij mijn provider hebben ze de webstructuur vernieuwd en zodoende probeer ik de (betaalde) extension Secure FTP nog een keertje.

Bij uploaden naar de server moet ik bij instellingen van de lokatie voortaan de submap /www toevoegen, de map waar de public webbestanden moeten komen te staan. Na het uploaden staan de bestanden in de goede map op de server, maar hij heeft ook in die (public map "www" weer een submap "www" aangemaakt. En in die map staat de map "images" met de foto's.
Dus ik zie wel mijn website maar dan zonder de foto's omdat hij die dan niet kan vinden. Moet ik zelf handmatig de map "images" verhuizen.

Dus de map images staat na de upload in www/www/images i.p.v. www/images
Hopelijk was de uitleg duidlijk genoeg.

Heeft u wat aan het logbestand van het uploaden? Waar kan ik die eventueel naar toe sturen?

Met vriendelijke groet
Fons van Kleijnenbreugel

User avatar
Pablo
 
Posts: 18399
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Secure FTP

Post by Pablo » Thu Jan 24, 2019 9:02 am

De software maakt geen 'www'' tenzij je deze zelf in the Site Manager hebt toegevoegd.

Misschien hoef je 'www' niet als remote map op te gegeven maar gaat de server daar vanzelf naar toe als je inlogt?

Fonzie1953
 
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:14 pm
Location: Goirle

Re: Secure FTP

Post by Fonzie1953 » Thu Jan 24, 2019 12:42 pm

Hallo Pablo

Als ik bij site manager (publiseren) geen /www invul bij "map op server", en ik klik op de knop "verkennen" kom ik inderdaad in mijn publieke map op de webserver. Dus je zou zeggen dat ik geen remote map hoef op te geven.
Maar als ik ga uploaden is hij snel klaar met uploaden (Log level staat op all) en als ik dan met een ander SFTP programma naar de webserver ga zie ik dat er geen bestanden of de image map zijn geplaatst.
In het log bestand zie ik dan ook zodra hij eerste bestand wil gaan uploaden, dat er dan een SecureFtpLog in voorkomt.
Hieronder dat stukje van het logbestand:

Uploading 'font-awesome.min.css' from 'C:\Users\FONZIE~1\AppData\Local\Temp\~publish\' to '/'
SecureFtpLog:
OpenFile:
DllDate: Aug 30 2017
SecureFtpVersion: 9.5.0.69
UnlockPrefix: PABLVA.CB10717
Architecture: Little Endian; 32-bit
Language: Visual C++ 6.0
VerboseLogging: 0
SshVersion: SSH-2.0-OpenSSH_7.6p1 Ubuntu-4ubuntu0.1
SftpVersion: 3
Component successfully unlocked using purchased unlock code.
sftpOpenFile:
remotePath: /font-awesome.min.css
access: writeOnly
createDisposition: createTruncate
v3Flags: 0x1a
Sent FXP_OPEN
StatusResponseFromServer:
Request: FXP_OPEN
InformationReceivedFromServer:
StatusCode: 4
StatusMessage: Failure
--InformationReceivedFromServer
--StatusResponseFromServer
--sftpOpenFile
Failed.
--OpenFile
--SecureFtpLog


Als ik nu bij de site manager (publiseren) wel /www invul bij "map op server", en ik ga uploaden duurt de upload veel langer en zie ik ook al die bestanden langs komen. (log level staat op All)
Als ik ga kijken op de webserver staan alle .php bestanden, .css bestanden e.d. netjes in de juiste publieke map.
Alleen de map "images" staat in een extra submap www die hij dan ook heeft aangemaakt in de publieke map.

Ik snap het nu allemaal niet meer.
Ik upload de site nu maar naar een lokale map op de pc, en upload het met een ander SFTP programma naar de webserver.

Dankje voor je tijd en moeite
Fons

User avatar
Pablo
 
Posts: 18399
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Secure FTP

Post by Pablo » Thu Jan 24, 2019 1:46 pm

Dit is heel vreemd, ik heb dit nog nooit eerder gehoord.
Heb je 'www' of '/www' ingevoerd?
Misschien is 'www' voldoende of 'www/'

Fonzie1953
 
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:14 pm
Location: Goirle

Re: Secure FTP

Post by Fonzie1953 » Thu Jan 24, 2019 2:47 pm

Hallo Pablo

Het maakt geen verschil of ik '/www', 'www/' of 'www' gebruik.

Maar nu heb ik wat anders ontdekt...
In de site site manager heb ik nog steeds '/www' staan als 'map op server'
Ik heb in de 'publieke map' op de webserver een lege map 'images' aangemaakt.
Weer alles geupload naar de server.
Wat bleek nu, hij heeft de lege 'image' map gevuld met de foto's!
Hij heeft ook wel weer een map 'www' aangemaakt, en daarin ook weer de map 'images'.......... maar die map 'images' blijft nu leeg!

Ik kan nu tenminste wel via het programma uploaden!
En mijn website werkt....... maar het blijft raar.

Mvg
Fons

Post Reply