Opslaan project blijft draaien

Dit forum is bedoeld voor vragen met betrekking tot WYSIWYG Web Builder.
Post Reply
gevers
 
 
Posts: 89
Joined: Sat Feb 12, 2011 11:36 am

Opslaan project blijft draaien

Post by gevers » Thu Nov 21, 2019 8:27 pm

Goedenavond.
Bij het opslaan van een project loopt wwb15 vast. Althans wwb15 blijft maar bezig met het opslaan. Het programma moet geforceerd worden beëindigd zonder dat het opslaan lukt. Heeft iemand hier ervaring mee ?

Gr. Gerrie

User avatar
Pablo
 
Posts: 21862
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Opslaan project blijft draaien

Post by Pablo » Thu Nov 21, 2019 9:14 pm

Er zijn bij mij geen problemen geen met de laatste update (15.2).
Maar misschien probeer je het project op te slaan op een lokatie waar de software geen toegang toe heeft?
Of misschien blokkeert je virusscanner of firewall toegang?

Om je hierbij te helpen moet ik exact weten wat je hebt gedaan en hoe je configuratie is.

gevers
 
 
Posts: 89
Joined: Sat Feb 12, 2011 11:36 am

Re: Opslaan project blijft draaien

Post by gevers » Fri Nov 22, 2019 5:38 pm

Dank voor de reactie.
Het project is oorspronkelijk ontwikkeld onder de 32 bits versie van wb15. Na aanschaf nieuwe laptop is het project onder een 64 bits versie aangepast en geüpdatet. Dat verliep prima. Na een crash van de laptop was ik genoodzaakt het project op de oude laptop met een 32 bits wwb15 aanpassingen voor de klant te doen. Dat lukt niet omdat er een melding werd gegeven dat het project onder een andere versie is aangemaakt.
Dit had ook gemeld en gaf je nog aan dat er mogelijk een extensie ontbrak.

Ik heb oude oude PC inmiddels de 64 bits versie geïnstalleerd en kon ik het project zonder foutmelding inlezen. Na wijzigingen wil ik het project opslaan onder de 64 bits versie en dat lukt dus niet en blijft wb15 maar bezig om het op te slaan.
Ik moet geforceerd wb15 afsluiten. Uiteraard heb ik de te updaten pagina's geuploaded naar een server en zijn de wijzigingen keurig verwerkt maar helaas lukt het opslaan niet.

Ik hoop dat het nog te volgen is en dat er een oplossing te bedenken valt.
Groeten,
Gerrie Evers

User avatar
Pablo
 
Posts: 21862
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Opslaan project blijft draaien

Post by Pablo » Fri Nov 22, 2019 6:13 pm

Ik denk dat er iets met toegangsrechten niet klopt. Waardoor het bestanden niet opgeslagen kan worden.

gevers
 
 
Posts: 89
Joined: Sat Feb 12, 2011 11:36 am

Re: Opslaan project blijft draaien

Post by gevers » Fri Nov 22, 2019 7:17 pm

Ik heb meerdere opslag mediums geprobeerd. Interne en externe harde schijf, NAS. Zonder resultaat.
Het is wel een redelijk groot project met veel product foto’s. www.kunida.nl

User avatar
Pablo
 
Posts: 21862
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Opslaan project blijft draaien

Post by Pablo » Fri Nov 22, 2019 7:27 pm

Kun je een nieuw (of kleiner) project wel opslaan?
Kun je hetzelfde project op de andere computer wel opslaan?

Ik denk niet dat het direct met de software te maken heeft. Want het opslaan van een bestand is standaard Windows functionaliteit. En het werkt voor alle andere gebruikers.

gevers
 
 
Posts: 89
Joined: Sat Feb 12, 2011 11:36 am

Re: Opslaan project blijft draaien

Post by gevers » Sat Nov 23, 2019 10:18 am

Het is inmiddels wel gelukt om het project op te slaan. Duurt enorm lang.
Omdat het een fors project is denk ik dat het daar aan ligt.
Dank voor de hulp.
Mocht je nog een suggestie hebben waar het aan kan liggen, hoor ik dat graag.
Waarom een project aangemaakt onder de 64 bits versie niet te open is in de 32 bits versie weet ik niet.
De fout melding dat het project in een andere versie van WB15 is gemaakt blijft.

Gr. Gerrie

User avatar
Pablo
 
Posts: 21862
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Opslaan project blijft draaien

Post by Pablo » Sat Nov 23, 2019 11:17 am

Er is nog nooit een andere reden geweest voor deze foutmelding dan>
- andere versie
- onderbrekende extensies of verkeerde versies.

Merk op dat de 64bit versie ook 64bit extensies nodig heeft.

Post Reply