Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
Post Reply
contextbi
 
 
Posts: 37
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:04 pm

Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by contextbi » Wed Nov 25, 2020 10:01 am

Hello!
1. When I copy a layer and try to move it, the size of the layer changes. It shouldn't be that way, because I just want to move the layer ..
2. When I create a new layer, add text to it, set the font at the standard breakpoint, and reset the fonts at the other breakpoint. However, fonts are not reset on all elements that are on the layer.

Problem demo: https://drive.google.com/file/d/1PI15Eh ... sp=sharing

User avatar
Pablo
 
Posts: 23033
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by Pablo » Wed Nov 25, 2020 10:06 am

1. The size of a layer adjust to its content. So, if there content outside the layer's are then the size will increase, unless overflow is set to 'hidden' or 'scroll'.

2. If you copy/paste a layer then breakpoint data will not be include,. because breakpoint data is only valid within the context of the current page.
So, if you would copy it to another page then the page structure could become corrupted.
- the IDs may be different or duplicated, which makes it difficult to match the correct media queries with existing elements.
- breakpoints values may be different in another page.
- the context of the objects may be different. Elements generate different HTML depending on their context, objects can be floating, fixed or flex. There is no way to recover the original state/context based on the clipboard data.

If you need help then it is better to prepare a demo project, your video is does not show all your settings.

contextbi
 
 
Posts: 37
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:04 pm

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by contextbi » Wed Nov 25, 2020 10:13 am

Thank you for your reply!
Project download link: https://drive.google.com/file/d/1gLnocc ... sp=sharing

User avatar
Pablo
 
Posts: 23033
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by Pablo » Wed Nov 25, 2020 10:18 am

Can you please describe where I can see the problem with the layer size?

And why are you using so many nested layers? This will generate a lot of unnecessary code.

contextbi
 
 
Posts: 37
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:04 pm

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by contextbi » Wed Nov 25, 2020 10:22 am

There is a problem while copying layer 32: http://joxi.ru/52a7RvlskQXvBr

contextbi
 
 
Posts: 37
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:04 pm

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by contextbi » Wed Nov 25, 2020 10:29 am

And why are you using so many nested layers?
I use nested layers to group site elements. For example, the site has several similar groups of elements. It is convenient to copy one layer with all the elements and change them, than to select many elements and copy them.

User avatar
Pablo
 
Posts: 23033
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by Pablo » Wed Nov 25, 2020 10:35 am

The problem is related to 'Image91':
- the image does not have a filename
- the size of the image is 0

contextbi
 
 
Posts: 37
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:04 pm

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by contextbi » Wed Nov 25, 2020 10:40 am

If you copy/paste a layer then breakpoint data will not be include
If on the same page I copy an element, then the breakpoint data of the object we are copying is not transferred to the new element? Did I understand correctly?

I can't understand one point. When copying a layer with text elements, some texts keep the font I set and some texts reset my font. In theory, if elements do not preserve breakpoint data when copied, then all text elements should reset the font.

User avatar
Pablo
 
Posts: 23033
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by Pablo » Wed Nov 25, 2020 10:45 am

For most elements the breakpoint data (font size, color, visibility, size and position) belongs to the page. In that case, the breakpoint data will not be copied, because it is not valid when the obejct is in another context.
There is an exception, the standard text object with 'Use responsive fonts' enabled. In that case, the breakpoints data (fonts) belong to the text object itself.

contextbi
 
 
Posts: 37
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:04 pm

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by contextbi » Wed Nov 25, 2020 10:54 am

The problem is related to 'Image91':
- the image does not have a filename
- the size of the image is 0
I removed the "Image" element to which I didn't add an image by mistake. It all worked. It was my fault. I apologize. And thanks for the help!
Last edited by contextbi on Wed Nov 25, 2020 11:09 am, edited 1 time in total.

contextbi
 
 
Posts: 37
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:04 pm

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by contextbi » Wed Nov 25, 2020 11:05 am

There is an exception, the standard text object with 'Use responsive fonts' enabled
I have checked on all the text elements of the layer "Use responsive fonts". But when copying again, some elements retain my font, while others are reset.
Recorded on video: https://drive.google.com/file/d/15rG-KJ ... sp=sharing

User avatar
Pablo
 
Posts: 23033
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by Pablo » Wed Nov 25, 2020 11:57 am

I'm sorry, I cannot follow your video.
Can you please describe in text which object does not work for you?

contextbi
 
 
Posts: 37
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:04 pm

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by contextbi » Wed Nov 25, 2020 12:27 pm

I have uploaded a video demo to youtube - https://youtu.be/s3Wyo9c6Fcc. Will it be convenient for you to watch?

User avatar
Pablo
 
Posts: 23033
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Problems with layers when copying. Fonts are reset at breakpoints

Post by Pablo » Wed Nov 25, 2020 12:29 pm

Your video does not explain what is wrong.
When I copy/paste the layer then it looks exactly the same for me.

Can you please describe in words which object does not work for you?

Post Reply